GermanZačetna stran
Specialna razstava za molose, CAC Zagreb 2005

2005

 • 24.09.2005 Specialna razstava za molose, Zagreb; s podelitvijo nazivov:
  CAC-Hr kandidature in
  Klubskega prvaka Hrvaške za leto 2005
 • Kot je iz naziva razstave razvidno, je bila le-ta organizirana izključno za molose (kamor spadajo tudi hovawarti). Kinološki klub moloških pasmina Zagreb (pri nas imamo SKVPM pri KZS), je prvič in samostojno organiziral razstavo, ki je bila hkrati klubska in državna. (od Hrvaške kinološke zveze priznana razstava) Za prvo-uvrščene pse je pomenila tudi dodelitev CAC kandidatur!

  Splošni podatki o razstavi: prijavljenih cca 120 psov, razstavljalci iz Italije, Avstrija, Madžarske, Češke, Jugoslavije, Bosne in Hercegovine, Slovenije in Hrvaške.
  Poleg sončnega jesenskega dne, nas je v Zagrebu, neposredno ob Jadranskem mostu, čakalo poleg dveh ringov tudi dovolj prostora za naše ljubljence! Prav nič utesnjeni nismo bili in prav tako je publika vseskozi imela pogled in pregled na dogajanje v ringih pri sodnikih!

  Žal, ob spominu na klubsko razstavo, ki jo je v januarju pripravil naš matični klub – SKVPM, še zdaleč nismo dobili enakega »prostorskega« vtisa. Organizatorji tovrstnih prireditev kar prevečkrat »pozabijo«, da razstavljalci potrebujemo poleg ringa (ki je vse prevečkrat »premajhen« za velike pse!) še prostor za namestitev, da lahko v miru počakamo, da s svojim psom stopimo pred sodnika.  (Lahko je namreč razumeti »molosa«, ki mu njegov prostor nenehno »ogrožajo« mimoidoči, morda ga kateri izmed njih celo nehote pohodi…. da ob koncu čakanja, za v ring skupaj s svojim vodnikom težko zbere potrebno koncentracijo!!!)
  In iz tega vidika je »razstava« sama po sebi stresna in neljuba obema: razstavljalcu in njegovemu psu!

  No, ta v Zagrebu, je bila pravi »balzam«!!!
  Vse čestitke organizatorju za uspešno izvedbo prireditve!

  Z Bellom sva se predstavila sodniku Nikši Lemo (Hr) v razredu prvakov in osvojila naziv:
  Klubski prvak Hrvaške za leto 2005
  CAC-Hr kandidaturo in BOB

  nazaj


  Content Management Powered by CuteNews

   

   

  aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

  2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.