GermanZačetna stran




Pregled mladih psov/Jugendbeuerteilung

Leibnitz (A), 07.03.2009; sodnica/Richter: Sigrid Darting-Entenmann
Pusztai-Pandur Caramba - uspešno opravljeno/bestanden
TELESNI PREGLED
1.) PREGLED PRI SODNIKU










2.) GIBANJE



PREGLED ZNAČAJA
1.) IGRA Z VODNIKOM




1.) PRINAŠANJE IGRAČE IZ KUPA PLASTENK






2.) IGRA S TUJO IGRAČO IN OSEBO






3.) POBEG TUJE OSEBE S TUJO IGRAČO



4.) PREVERJANJE NAGONA PO PLENU BREZ IGRE


5.) ODPOKLIC V SKUPINO TUJCEV





6.) AKUSTIČNI VPLIVI (VERIGA)




6.) OPTIČNI VPLIVI (NABIRALKA GOB)



6.) AKUSTIČNI IN OPTIČNI VPLIVI (SANI)




7.) OPTIČNI VPLIVI (KOMBINEZON)


8.) IGRA Z VODNIKOM IN SODNIKOV KOMENTAR - REZULTAT

Sodničin komentar: telesno je psička glede konstitucije (telesne zgradbe), tipa, obarvanosti in gibanja v okviru standarda. Povdarek na izredno temno rjavih očeh ter lepo nošenemu repu. Karakterno je živahna predstavnica pasme, ki se zelo rada in izdatno igra, odlično razvit nagon po plenu, je radovedna in komunikativna ter ima dobro sposobnost premagovanja stresa in pozitivnega reagiranja na stresne situacije. Dodala je še, da se je dalo prepoznati, da za pregled značaja nisva nič vadili, da imam s psičko, ki mi popolnoma zaupa, dober kontakt.
(Carina reakcija pri saneh je bila spontana: doživela je kar precejšen šok, bliskovito odskočila, z 2-3 m distance opazovala za kaj gre in ko sem ji namignila naj pride pogledat, mi je spoščeno in brez obotavljanja sledila.)

Moj komentar: sem imela kar malo "polne hlače" ko sva pričeli... Dolgo sem se - to pač priznam - ubadala z mislijo, ali naj za ta pregled z njo kaj vadim, ali ne. In sem se zelo težko odločila, da ne bova nič vadili: ne merjenja telesne višine, ne igre z markerjem (od oktobra 2008 nisva bili na poligonu), ne kupa plastenk oz. prinašanja igrače iz njega, ne verige, sani ali kombinezona. Se sliši sicer precej "neumno" da nisva prej nič izprobali, saj bi bili lahko tudi neuspešni! Vsekakor je obstajalo tudi tovrstno tveganje. (Od tod moja izjava o "polnih hlačah" - v smislu - kaj pa če ne opraviva? Priznam, da bi me v takem primeru bilo zelo, zelo sram ...) Kakorkoli že, sama sebi sem obljubila, da želim vedeti jasno in nedvoumno kakšen pes je na moji vrvici. Glede na izkušnje bi morala biti nadpovprečna. Nisem napisala "špica" (beri super-truper - oh in ah), ampak nekoliko nad nivojem povprečja za pasmo.

Kako se bo razvijala naprej, ne želim napovedovati in še manj ugibati. Vsekakor se bom po svojih izkušnjah in znanju ki ga imam, z njo maximalno potrudila. Bova videli kako se bova odrezali na najvišji stopnji pregleda hovawartov - ZTPju. Ker Carina druga gonitev še ni nastopila, je čas najine tovrstne aktivnosti odvisen izključno od tega.

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.