GermanZačetna stran
07.01.2013

Novice / NEWS

Mladički rastejo...ne napisati moram: RASTEJO. Ker sedaj je to očitno.

Unsere Zwerge wachsen - es merkt man jeden Tag!

FOTO 5. teden / 5.Woche - 1
FOTO 5. teden / 5.Woche - 2
FOTO 5. teden / 5.Woche - 3
FOTO 5. teden / 5.Woche - 4
.........................

Preselili so se, pričeli jesti ta pravo hrano (ne le sesati in lokati mleko ali mlečni gris), gristi, tresti hlačnice in igračke. Sedaj obiske sprejemajo zunaj na vrtu in seveda v notranjih prostorih. Iz naše dnevne sobe, kjer so bili praktično 4,5 tedne - so sedaj kot pravi korenjaki preselili v svojo veliko sobo, z veliko okni (se učijo kdaj je dan in kdaj je noč...ko se spi malo več v enem kosu) in z direktnim izhodom v širni svet. Za sedaj bo ta njihov širni svet pri nas pred hišo, ob cesti, ki vodi skozi našo vas - naselje Prekorje do Šmartinskega jezera, ki je le streljaj naprej od nas. In seveda so takorekoč na "ulici" prava atrakcija in vsak sprehajalec pride in pokuka, kaj vendarle imamo tu pri nas...doživetij, hrupa in obiskov jim ne bo manjkalo. Za enkrat nam vreme služi kot naročeno in jaz rečem: No, ja...pa bo že držalo, da zgoraj eno oko malo pazi na nas in nam pomaga. Hvala, hvala!!!

Čez vikend nas je obiskala naša velika prijateljica, moja vzornica, kar se vzreje hovawartov tiče in seveda moja večna učiteljica in svetovalka, vzrediteljica našega Bellfasta, ki je ata naše mamice, Carambe. Z veseljem sta se s soprogom pripeljala iz Nemčije na obisk, da vidita male pra-vnučke svoje psičke Cheyenne (Baira vom Rupertigau)...in bila sta zelo navdušena nad tem, kar sta videla.
Skupaj smo preživeli dva dni in vse je prehitro minilo.

V tednu ki je minil so mladički dopolnili 5 tednov in nastalo je veliko fotografij, ki seveda sledijo. Večina naših malčkov je že rezervirana, saj se nam je javilo - tega smo zelo veseli - kar nekaj družin! Vsi so nas že obiskali in med prazniki je bilo pri nas zares pestro.

.........................


Die haben sich umgezogen und bekammen einen eigenes Zimmer um sich auch im Haus (wann es draußen nicht möglich wird) auszutoben. Vor unseres Haus ist auch ein Abentouer-Spilgarten aufgebaut und dort wird alle Menge verschiedenen Aktivitäten moglich. Da es praktisch "auf die Straße" ist (der Abenteuer Garten) bekommen die kleine Grafen aus Celje ("grofje Celjski") jeden Tag auch nette Besuche.
Über Wochenende waren unsere gute Freunde, Ingrid und Josef Schörner - Züchter "von der Haselhöhe" - hierher kommt unserer "Stammpapa Bellfast aus" auf Besuch.

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.