GermanZačetna stran
30.03.2012

Odšla sta...

"Policaj" in "Rozika". wassat

Velikokrat so me vprašali, če mi bo hudo, ko bodo odšli. Si nisem znala povsem predstavljati, kako bo, kakšni občutki bodo, ko se bom naenkrat soočila, da mladiček odide in zapusti bratce in sestrice, dom. Seveda ti v osmih tednih vsak posebej priraste k srcu in svoje naredijo čustva. Kar imamo radi...težko "odtujimo".

Če sem še dopoldan bila prepričana, da se "moram malo vzet v roke" da ne bom pred ljudmi vsa objokana in žalostna - je popoldne minilo v veselju! Zame prav zares!!! Vsi, ki so lastniki Carambinih mladičkov so "ljudje na mestu - takšni kot se šika": odgovorni, resni, prijetni in veliki ljubitelji psov in drugih živali. Razen z lastnico iz Francije sem bila z vsemi v stiku najmanj že pol leta, z nekaterimi celo leto in pol. In seveda so si "zaslužili", da smo se potrudili najboljše kot se da.

Zame je bilo eno samo veselje predati mladička ljudem, ki jih ceniš in spoštuješ, ker so takšni kot so in ker imajo hkrati dušo in srce za hovawarta, saj so ga izbrali za svojega novega družabnika/družinskega člana!

In seveda sta dopoldan prišli po slovo obe "baby-siterki": moja in Dušanova mami, ki sta vskočili v "kosmati otroški vrtec", ko sva midva imela neodložljivo delo in je bila Cara potrebna počitka.

Cara je svoj naraščaj zabavala in pazila, se z njimi igrala zgodaj dopoldan; celo še zadnji skupni dan se jim je materinsko nastavila za požirek ali morda dva mleka. Kar nisem mogla verjeti svojim očem, da je tako potrpežljiva.
In obe najini mami sta dežurstvo nastopili izmenično, vsaka en dan v poznem dopoldnevu do zgodnjih popoldanskih ur.

Mame naše najdražje, kaj bi mi "otroci" (četudi veliki in odrasli) brez vas???

Vmes smo razigrane malčke skupaj še zadnjič poslikali in se prešerno nasmejali...saj je vnovič "Hrvaška" lovila "Francijo" in slednja je premeteno bežala s pločevinko od piva v gobčku. In seveda je vse skupaj nadziral "Policaj"...ki je bil vedno prvi na kraju dogajanja. Rozika je ljubko počivala na Dušanovih kolenih in ostali: "Rdeč", "Žagica" in "Medo" so se zabavali pod navitki za sukanec ali preprosto skakali v bazen z žogicami. "Adrenalinski park", ki smo jim ga pripravili, so zares izkoristili do maximuma!

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.