GermanZačetna stran
06.03.2011

Naši mladički bodo jeseni! Welpen erst im Herbst!

Trenutno so le "preplanirani", kar pomeni, da jih v prihodnjih tednih naša Caramba ne bo skotila.

Vnovič bomo glede naraščaja pri nas aktivni konec poletja in vas bomo seveda sproti obveščali. Leglo mladičkov bo predvidoma jeseni.

Bodočega očka še izbiramo in vam ga bomo predstavili, kakor hitro bo njegovo ime uradno potrjeno.naša Caramba trenutno predvsem uživa in tule takole dremucka pri Dušanu


Caramba
Če vas mladiček zanima, se nam seveda javite. Vljudno povabljeni na obisk!
Bodoče lastnike bi želeli vsekakor predhodno spoznati.
Za vse, ki ne veste, mladiček stane 800 €.


In še razlog, zakaj so vendarle naši mladički "preplanirani"?

Preprosto povedano, se je na nekoliko neobičajen način vmešala mati Narava. To dejstvo je vsekakor potrebno vzeti na znanje in ga sprejeti.

Mi smo se ob vsem dogajanju lahko zgolj prepričali, da je naša psička zdrava in je z njo bilo vse v redu. Ob tem seveda ne bomo preštevali zapravljenih Evrov, saj hovawartov nimamo zaradi "finančnih učinkov", ker imamo doma obrt in so naši psi zgolj naše veselje in zelo odgovoren hobi.

Pa vendar, le za lažjo predstavo: za naš januarski neuspeli poizkus paritve smo si brez pomisleka vzeli 6 dni, ki smo jih planirali izključno na osnovi skrbnih veterinarskih preiskav (med drugim določitev optimalnega termina paritve s pomočjo ugotavljanja nivoja hormona progesterona v krvi) kolikor smo jih preživeli v Nemčiji in v ta namen smo prevozili 2000 km...

Lastniki obeh naših izbranih psov so tudi naši dobri znanci in ob vsem smo imeli pred očmi tudi dobre odnose med nami in smo zaradi tega dejstva v odnosu do njih želeli biti korektni - ne glede na izid naših vzrejnih prizadevanj.

Navsezadnje odnosi med ljudmi ostanejo za zmeraj...
...paritve ki ne uspejo, se pač ponovijo - izgubljeni odnosi bi lahko za vedno ostali izgubljeni. In slednji so mnogo pomembnejši.

Upam, da se s tem strinjate tudi tisti, ki ste tokrat tako željno pričakovali mladička pri nas. Žal smo vas bili primorani razočarati.

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.