GermanZačetna stran
16.06.2009

Pester konec maja & začetek junija

S Carambo sva na koncu odšli na pot povsem sami...peljali sva se v Bertenstein (D, Baden-Wurttemberg).
Kaj sva za vrabca imeli v planu - s kakšnim namenom sva šli - poglejte v naš
FOTO ALBUM: LINK.

Seveda šele utrjujeva vaje za Bbh izpit. Žal bova iz objektivnih razlogov (ker nas ni v Sloveniji) izpustiti junijski izpitni rok. Sicer se nama nič ne mudi...še posej zato ne, ker mi je Cara namignila, da slabša od očija pa že ne bi rada bila! (Bell je svoj Bbh opravil z maximalnim številom točk.)

Ampak tale mala najbrž misli, da se bo lahko kosala z njim. Hmmm, nisem čisto prepričana. Bell je svoj prvi izpit - takrat je bil to ISP-B, ki je vseboval tudi prosto aportiranje in vajo Naprej, opravil kar na Regijski tekmi in dobil odlično oceno. V stilu: prišel - opravil - zmagal ! In jaz sem smela hoditi zraven njega...se šalim. In nato povsem brez šale - stati ob njem na zmagovalni stopnički.

V Bartensteinu sva bili po stopnji izšolanosti na predzadnjem mestu...več kot polovica jih že tekmuje po VPG 3 (nam bolj znam je mednarodni izpit, ki se mu reče IPO 3). Med njimi vsaj 5 hovawartov...ah, ja, se človek kar zamisli...

Pa kaj bi le z kompleksi in strahovi?! Sva jih vrgli v koš in se nisva obremenjevali z njimi.
Ob koncu so nama "šefi" povedali, da sva na dobri poti...da iz naju nekoč še nekaj bo. A, le pod pogojem, da bova pravilno delali...da sva v obrambi malce "zaspali" in da naj se strogo drživa navodil, ki sem jih dobila. To slednje bo najbolj težko.

V letih treningov z Bellfastom sem se namreč sama tudi kaj naučila, si razjasnila pojme in še ene Kalvarije se ne bom šla. S to goro ni nič narobe...le prispodoba je za vse, kar se je pod pojmi strokovnosti in izkušenosti domačega markerja (ki je seveda uspešno šolal in uril tekmovalno vrsto malinoajev in nemških ovčarjev) dogajalo in počelo z njim.

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.