GermanZačetna stran




05.01.2007

CACIB Stuttgart 2006

Bell je 05.11.2006, na CACIBu v Stuttgartu, pri avstrijski sodnici Sabine Kerschner, v razredu Delovni osvojil oceno odlično1, CACA, CACIB in BOB. Zanj je bila to že 6 CAC kandidatura v Nemčiji!
A vendar, so se pravila za izpolnitev pogojev za dosego naziva Deutscher Champion VDH po letu 2005 spremenila tako, da je potrebno osvojiti 5 kandidatur, od tega najmanj 3 na Mednarodni razstavi. (ostali pogoji so ostali v glavnem nespremenjeni) Ker v Nemčiji na vseh razstavah vedno sodijo hovawarte le specialisti, si lahko predstavljate, da to ni posebej enostavno...
05.11.2006 je bil za naju z Bellfastom velik dan! Prvič sva se sama odpeljala na dolgo pot v Nemčijo....tokrat je poleg Kana doma ostal tudi Dušan, zaradi neodložljivih obveznosti.

Na pot sva se podala že v soboto. Pot naju je vodila v Weiden, k Bellovim vzrediteljem. Naslednji dan smo namreč skupaj nadaljevali pot proti Stuttgartu. Gospa Schoerner je na razstavo prijavila tudi Bellovo mamico Cheyenne, ki je osvojila Res.CACA (v starosti skoraj 8 let in v razredu Odprti).



Pot je bila naporna, saj sva domov prispela šele v ponedeljek popoldan. A zopet sva srečala mnoge prijatelje in še enkrat sem se v tujini počutila kot "doma"...

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.